Само ония дето се чува знае цената…….

Странно е това все да търсиш себе си. Сякаш малко мъки имаш на тоя свят, ами и това все да те изяжда. И все на пътя да разчиташ. Да го приемаш като свой любовник, към който тичаш да споделяш несгодите. Щом ти домъчнее да се втурваш по пътеките, и да водят другаде. На нов живот, на ново място. Да лягаш на него и да го молиш да те пусне вече, а той да повява вятър сякаш да прегърне и да хвърля прах в очите ти. Да вървиш по него, да се спъваш в камъните докато се разкървяват краката ти. Точно като мъж, когото обичаш. Да те кара да се скиташ по него, а вечер щом влезеш вкъщи да те оставя недолюбена, осакатена. Да придърпваш дългата завеса, за да погледнеш дали не идва при тебе и все да е празен.
Странно нещо е промеждутъка между деня и нощта. През деня си зает от задачи и успяваш да залъжеш себе си. Приемаш ги като най-важното нещо и влагаш до край сили и емоции. Вечер спиш сладко, уморен. Но онова време, когато влезеш в дома си запъхтян и унил и те поеме самотата е най-дълго в денонощието. Да седиш сам, да притопляш вечерята уж стопляш сърцето си и да дъвчеш бавно безвкусните хапки. Да няма с кого да разделиш последния залък и да се тъпчеш насила, уж да не хвърлиш късмета си. Бавно минава това време, да седиш и да блуждаеш в пространството умълчал се, умислен. Психолозите така поставят капани на пациентите си. Мълчат докато тишината не стане смъртоносна и не почне да се блъска в цялото му същество, да го реже на късове, да крещи като обладана от дяволи. По-страшно от ужасния шум е само липсата му. Да бъдеш сам, да няма кой да те стопли. Завивката даже да е студена и щом легнеш под нея да те сковава. Пълна парализа, на ума, на духа, на личността. И хем си сам, хем да не можеш да останеш насаме със себе си.

Вечер най-много се страда. Особено в безсънните нощи. Да мяташ и да премяташ през ум всички несгоди и мъки. Колко ли струва да чуеш себе си…….? Само ония дето се чува знае цената…….

Няма коментари:

Публикуване на коментар